Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu Parfumul Vietii!: 04/29/13

Rulada de biscuiti cu crema de unt

Pentru inceput aveti nevoie de 500g biscuiti macinati/pisati cat mai fin, 2 cani de lapte (aproximativ 400-500ml), 3 linguri de cacao, zahar vanilat, esenta de rom, iar daca biscuitii nu sunt dulci, puneti si putin zahar (puteti sa nu puneti de loc).
Intr-un vas amestecati biscuitii cu cacao, zaharul vanilat, esenta si eventual zaharul tos, pana se omogenizeaza compozitia, apoi adaugati laptele si amestecati pana devine o compozitie omogena ce poate fi intinsa.
Compozitia obtinuta se imparte in 2 parti egale. Fiecare parte se pune intre 2 folii de ceolofan si se intinte cu sucitorul, facaletul sau cum i se mai spune.




Crema:
Pentru crema avem nevoie de un pachet de unt moale (200g), 200g zahar pudra, 3 plicuri de zahar vanilat, esenta de vanilie, 100g nuca de cocos.
Untul moale impreuna cu zaharul pudra, zaharul vanilat si esenta, se amesteca cu mixerul pana devine oarecum spuma (asemanator cu frisca cand se intareste), apoi se adauga nuca de cocos si se mai mixeaza putin.

Si aceasta compozitie se imparte in 2 parti si se intinde peste amestecul de biscuiti
Daca doriti puteti pune si banane de-a lungul aluatului, pe margine si se ruleaza. Se poate rula si asa fara banane.
Se baga 1-2 ore la rece apoi se taie felii de 2-3 cm.

Daca adaugati banana, aceasta se va vedea fix in centru ruladei, unde incepe spirala. Pot fi adaugate si alte fructe, dar eu personal am incercat doar cu banana.
Rezultatul este un desert usor, ce poate fi facut si in verile toride cand nu e tocmai placut sa stai langa cuptorul incins.
Pofta buna!