Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu Parfumul Vietii!: 06/15/13

Mamaliga cu ou si branza

Pentru mamaliga avem nevoie de apa, sare si malai. Apoi avem nevoie de oua fierte tare, unt sau margarina, sare, branza.
  Intr-un vas (marimea si cantitatile depind de cat de multa faceti, eu am facut intr-un ibric mare si a iesit pentru 3 portii) se umple cam 3 sferturi cu apa, se pune sare si se pune pe foc pana ce da in clocot. Cand apa clocoteste incepeti sa adaugati treptat malaiul, amestecand continuu sa nu faca cocoloase (eu am folosit telul). Se pune malai pana ce mamaliga incepe sa se ingrose iar bulele ce se formeaza se sparg repede.
Dupa ce considerati ca ati pus suficient malai, mai lasati sa fiarba 6-7 minute amestecand foarte des sa nu se lipeasca.
Cand mamaliga este gata se pune in farfurie alaturi de oul fiert tare si decojit, sare, unt/margarina si branza (se poate si fara branza si iese ceva mai dulce).
Toata compozitia se piseaza cu furculita, se amesteca bine si se mananca ca atare. Este de preferat sa fie mancata calda dar este buna si rece.
Pofta buna!