Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu Parfumul Vietii!: 04/24/14

4 ani - 19.04.2014

- Of mai mami, cand mai pleaca ploaia asta de la noi ca sa putem merge in parc?
- Nu stiu, dar sa sti ca si ploaia este buna la ceva: se duce in pamant, iar copacii si plantele se hranesc cu ea si cresc. Daca nu ploua, plantele nu au apa si astfel se usuca.
Tanya ma asculta, apoi cu o privire si un zambet ingaduitor imi spune:
- Of mai dragut-o, dar tu nu sti ca pomii si plantele nu au gurita?! Cum ar putea ei sa bea apa ca sa creasca cand ei nu au gurita?
Asa ca a trebuit sa gasesc o cale sa-i explic cum sta treaba cu ploaia, cum se duce in pamant, cum se amesteca cu nutrienti (pe care i-am comparat cu cerealele puse in lapte, ca sa si priceapa ceva) si binenteles sa-i povestesc despre radacini si rolul lor in fixarea plantei (pe care le-am comparat cu piciorusele ei) si cum tot cu ajutorul lor plantele absorb apa (aici a fost mai greau sa fac o asociere usoara, dar pare ca a inteles). Apoi i-am aratat frunzele pomilor explicandu-i ca ploaia le ajuta sa creasca si sa ramana verzi mai mult timp, si niste pomi ce infrunzesc mai tarziu si i-am spus ca aceia s-au cam uscat din cauza lipsei ploii dar speram ca acum isi vor reveni (cu siguranta va fi incantata cand ii va vedea verzi si va intelege ca ploaia i-a ajutat).

4 ani - 18.04.2014

Sorin: - Mai copile, imi esti atat de draga ca te-as manca! Iti pun doua feli de paine, un pic de ketchup si te fac sandwich... ce zici, te mananc?
- Da!
- De unde sa incep?
- De la paine!