Am creat acest blog, la indrumarea voastra, pentru a strange la un loc perlele fiicei mele. M-am gandit totodata sa adaug si retelele pe care le-am incercat personal si mai nou, pentru ca m-am apucat si de crosetat, adaug si creatiile mele: martisoare, brose, esarfe dar si altele. Sper sa va faca placere sa rasfoiti acest blog si sa va fie util.
Biscuiti de casa
Voi pune aici doar retetele pe care le-am incercat personal.
Ingrediente: 12 linguri de lapte, 12 linguri de ulei, 12 linguri de zahar (eu am pus mai mult ca mancam mai dulce dar au iesit foarte buni si cu atat), 2 oua, 1 lingurita bicarbonat (am pus praf de copt) si cca. 500 g faina (aici depinde foarte mult de faina, mie mi-au intrat aproximativ 700 g. Important este sa aduceti aluatul la o consistenta astfel incat sa poate fi intins). Si am mai adaugat eu zahar vanilat, esenta de vanilie (sau ce esenta va place mai mult). puteti pune coaja rasa de lamaie ..
Mod de preparare: amestecam zaharul cu ouale, apoi adaugam laptele, uleiul, bicarbonatul, aromele si amestecam bine (pana dizolvam zaharul aproape e tot. Nu am incercat, dar cred ca zaharul merge facut pudra pentru a se dizolva mai usor)
Se adauga faina si se framanta bine. Cand aluatul este gata se intinde o foaie subtire (50mm - 1 cm), daca foaia este subtire, biscuitii vor fi crocanti, daca foaia este mai grosuta vor fi mai moi putin. Se taie foaia cu forme, se pune intr-o tava in care am pus foaie de copt, si se baga la cuptorul incins.
In lipsa formelor, puteti folosi un cutit, pahar sau orice va indeamna imaginatia.
La cuptor, eu am lasat focul mediu si s-au facut foarte repede (cred ca in jur de 8 minute) asa ca stai cu ochii pe ei sa nu ii ardeti (eu am cam parlit prima tava nestiind ca se fac asa repede)
Pofta buna!
Ingrediente: 12 linguri de lapte, 12 linguri de ulei, 12 linguri de zahar (eu am pus mai mult ca mancam mai dulce dar au iesit foarte buni si cu atat), 2 oua, 1 lingurita bicarbonat (am pus praf de copt) si cca. 500 g faina (aici depinde foarte mult de faina, mie mi-au intrat aproximativ 700 g. Important este sa aduceti aluatul la o consistenta astfel incat sa poate fi intins). Si am mai adaugat eu zahar vanilat, esenta de vanilie (sau ce esenta va place mai mult). puteti pune coaja rasa de lamaie ..
Mod de preparare: amestecam zaharul cu ouale, apoi adaugam laptele, uleiul, bicarbonatul, aromele si amestecam bine (pana dizolvam zaharul aproape e tot. Nu am incercat, dar cred ca zaharul merge facut pudra pentru a se dizolva mai usor)
Se adauga faina si se framanta bine. Cand aluatul este gata se intinde o foaie subtire (50mm - 1 cm), daca foaia este subtire, biscuitii vor fi crocanti, daca foaia este mai grosuta vor fi mai moi putin. Se taie foaia cu forme, se pune intr-o tava in care am pus foaie de copt, si se baga la cuptorul incins.
In lipsa formelor, puteti folosi un cutit, pahar sau orice va indeamna imaginatia.
La cuptor, eu am lasat focul mediu si s-au facut foarte repede (cred ca in jur de 8 minute) asa ca stai cu ochii pe ei sa nu ii ardeti (eu am cam parlit prima tava nestiind ca se fac asa repede)
Pofta buna!
Abonați-vă la:
Postări (Atom)