Cod A2
Acesta este un colier crosetat din fir de bumbac.
Am creat acest blog, la indrumarea voastra, pentru a strange la un loc perlele fiicei mele. M-am gandit totodata sa adaug si retelele pe care le-am incercat personal si mai nou, pentru ca m-am apucat si de crosetat, adaug si creatiile mele: martisoare, brose, esarfe dar si altele. Sper sa va faca placere sa rasfoiti acest blog si sa va fie util.
Gem de visine
Am cumparat cam 5kg 300g de visine carora le-am scos samburii. Pentru ca noi folosim gemul mai mult pentru clatite, am vrut sa iasa pasta asa ca am maruntit visinile cu masina de tocat (se poate si cu blenderul sau orice alta metoda va trece prin minte sau puteti sa le lasati jumatati).. Intr-o cratita am pus visinile maruntite, 2 kg zahar, zeama de la 1/2 lamaie (optional), zahar vanilat si esenta de vanilie (optionale). Le-am amestecat bine apoi le-am pus la foc mic amestecand des sa nu se lipeasca.
Se tine cateva ore pe foc (daca nu aveti timp, puteti la un moment dat sa oprit focul si sa continuati fierberea a doua zi.. eu asa am facut).
Am lasat sa fiarba pana ce a mai scazut din zeama, apoi am luat putina zeama, am pus-o pe o farfurie, am lasat-o sa se raceasca apoi am inclinat farfuria sa vad densitatea (trebuie sa se scurga incet).
Am oprit focul si asa fierbinte cum era compozitia, am pus-o in borcane pe care le-am inchis imediat si le-am lasat sa se raceasca treptat. Nu am mai bagat borcanele la bain-marine pentru ca in maxim 2 ani le consum si nu mi s-a intamplat niciodata sa faca floare. Nu folosesc nici conservanti. Zaharul si faptul ca pun compozitia fierbinte in borcan, le ajuta sa se "sterilizeze". Important este sa fie capacele bune si sa fie inchise etans si strans ca sa nu poata intra aer, iar gemul sa fie fiert suficient.
Pofta buna!
Abonați-vă la:
Postări (Atom)