Mie imi place ciorba cat mai consistenta asa ca pun foarte multe legume (cam din toate pe care le am prin casa). Acum am folosit:
- carne de pui (pe care am dat-o in clocot separat ca sa se duca spuma si sa mai iasa din chimicale si din gustul de medicamente, apoi o tai cubulete)
- o ceapa, 1-2 cartofi medii, 1-2 morcovi medii, ardei gras
- un pastarnac, o radacina de patrunjel, 1/4 telina mica
- bors, fidea, sare, busuioc, oregano, bulion
- leustean, frunze de telina
Am tocat legumele, am pus la fiert intai radacinoasele (morcov, telina, pastarnac, radacina de patrunjel), le-am lasat sa fiarba un pic apoi am adaugat restul legumelor si carnea de pui.
Cand legumele au fost aproape fierte, am adaugat borsul (cantitatea depinde de cat de acru este borsul si cat de acru mancati) si condimentele. Am lasat sa dea in clocot apoi am adaugat fideaua. Cand era si aceasta aproape fiarta, am adaugat 2 lingurite de bulion si verdeata. Am lasat sa mai dea 2 minute in clocot apoi am oprit focul.
Pofta buna!
Am creat acest blog, la indrumarea voastra, pentru a strange la un loc perlele fiicei mele. M-am gandit totodata sa adaug si retelele pe care le-am incercat personal si mai nou, pentru ca m-am apucat si de crosetat, adaug si creatiile mele: martisoare, brose, esarfe dar si altele. Sper sa va faca placere sa rasfoiti acest blog si sa va fie util.
Orez cu amestec de legume mexicane
Exact cum spune si titlul, avem nevoie de orez, o punga de amestec de legume mexicane si condimente. Pe langa legumele congelate, eu mai adaug morcov, ceapa, telina. De asemenea, in loc de legumele congelate puteti pune proaspete sau din conserva. Amestecul mexican contine porumb, mazare, fasole verde, morcov si ardei gras.
Pentru inceput pun putin ulei in cratita si adaug toate legumele pe care le incing un pic sa-si lase gust.
Cand acestea se inmoaie putin, adaug si orezul si amestec 2 minute la foc mic.
Apoi adaug apa, sare, foaie de dafin, piper macinat, putin cimbru, putin rozmarin, poate fi adaugat si chili sau boia. De obicei pun cam 3 cani de apa la o cana de orez, dar acum ca erau si ceva legume, am pus 4 cani de apa pentru o cana de orez.
Se amesteca des pentru a nu lasa orezul sa se lipeasca. Pentru inceput eu tin focul mediu si pe masura ce scade apa dau focul mic. Cred ca dureaza aproximativ 30 minute.
Pofta buna!
Pentru inceput pun putin ulei in cratita si adaug toate legumele pe care le incing un pic sa-si lase gust.
Cand acestea se inmoaie putin, adaug si orezul si amestec 2 minute la foc mic.
Apoi adaug apa, sare, foaie de dafin, piper macinat, putin cimbru, putin rozmarin, poate fi adaugat si chili sau boia. De obicei pun cam 3 cani de apa la o cana de orez, dar acum ca erau si ceva legume, am pus 4 cani de apa pentru o cana de orez.
Se amesteca des pentru a nu lasa orezul sa se lipeasca. Pentru inceput eu tin focul mediu si pe masura ce scade apa dau focul mic. Cred ca dureaza aproximativ 30 minute.
Pofta buna!
Abonați-vă la:
Postări (Atom)