Ingrediente:
- suc de rosii 750 ml sau 1 l
- 1 morcov mare
- un cartof
- o ceapa
- telina, pastarnac
- ardei gras
- leustean, frunze de telina
- sare, ulei
Daca nu aveti toate ingredientele nu este nici o problema, mariti cantitatea celorlalte ingrediente.
Legumele se curata, spala si se toaca marunt (morcovul imi place sa il dau prin razatoare).
Se pune oala pe foc umpluta 3/4 cu apa si se adauga legumele la fiert cu putina sare. Din cand in cand se ia spuma (daca este cazul)
Dupa ce legumele au fiert se adauga sucul de rosii/ rosii taiate din cutie/ rosii proaspete decojite si taiate marunt sau date prin masina de facut suc de rosii. Se adauga putin ulei si alte condimente (eu am pus putin busuioc. Nu folosesc secretul gustului sau knorr , nimic de genul asta). Tot acum am pus frunzele de telina si leusteanul si am mai condimentat cu putina sare.
In acest moment ne apucam de galuste. Avem nevoie de 2 oua, gris si sare.
Se pun ouale intr-un vas, se adauga sare (sunt persoane care spun ca sare pusa in galuste le intareste. Eu pun si nu se intaresc, ies pufoase si mai gustoase)
Se bat bine
si se adauga grisul treptat amestecand continuu sa nu faca cocoloase.
Compozitia trebuie sa aiba consistenta un pic mai groasa decat smantana.
Se ia o lingurita, se baga in ciorba fierbinte sa se ude (ajuta la desprinderea compozitiei de pe lingurita), se ia compozitie si se pune deasupra ciorbei, se lasa sa alunece usor de pe lingurita. Se uda iar lingurita cu ciorba fierbinte si se repeta procedeul pana ce terminam compozitia.
Daca vreti, in loc de galuste puteti pune orez.
Se mai lasa la fiert cca. 10 minute, apoi se mai drege gustul daca este nevoie. Sunt persoane care la aceasta supa adauga si o lingura de zahar daca sucul de rosii este mai acid. Noi nu punem zahar, dar mancam supa cu vinete pe paine.
Pofta buna!
Am creat acest blog, la indrumarea voastra, pentru a strange la un loc perlele fiicei mele. M-am gandit totodata sa adaug si retelele pe care le-am incercat personal si mai nou, pentru ca m-am apucat si de crosetat, adaug si creatiile mele: martisoare, brose, esarfe dar si altele. Sper sa va faca placere sa rasfoiti acest blog si sa va fie util.
Salata de vinete
Aveti nevoie de vinete, ceapa, ulei, sare.
Daca vinetele sunt congelate treaba este simpla: se decongeleaza si se lasa sa se scurga. Daca sunt proaspete trebuiesc coapte, curatate, lasate la scurs apoi tocate. Vinetele pot fi coapte direct pe foc/ flacara, pe tabla de copt, in tava la cuptar sau afara pe gratar. Am observat ca vinetele coapte pe gratar sau direct pe flacara ies mai albe. Eu obisnuiesc sa le fac direct pe foc dar pun mai intai folie de aluminiu pe aragaz ca sa fie mai usor de sters dupa aceea. De asemenea, stiu ca vinetele se toaca cu tocatorul (cutitul) de lemn.
Ceapa se curata si se taie cat mai marunt.
Intr-un vas se pun vinetele, ceapa, sare, ulei si se amesteca. Uleiul se incorporeaza treptat in compozitie.
Se amesteca bine pana ce compozitia devine o pasta omogena.
Ca si cantitati: pentru 3-4 vinete medii, eu pun o ceapa, sare dupa gust si cam 3/4 cana ulei. Am observat ca pe masura ce pui ulei, vinetele se mai deschid la culoare si le taie din aciditate (binenteles ca ulei puneti si in functie de cat de gras mancati)
Pentru un plus de gust, la sfarsit se poate adauga putina maioneza.
Pofta buna!
Daca vinetele sunt congelate treaba este simpla: se decongeleaza si se lasa sa se scurga. Daca sunt proaspete trebuiesc coapte, curatate, lasate la scurs apoi tocate. Vinetele pot fi coapte direct pe foc/ flacara, pe tabla de copt, in tava la cuptar sau afara pe gratar. Am observat ca vinetele coapte pe gratar sau direct pe flacara ies mai albe. Eu obisnuiesc sa le fac direct pe foc dar pun mai intai folie de aluminiu pe aragaz ca sa fie mai usor de sters dupa aceea. De asemenea, stiu ca vinetele se toaca cu tocatorul (cutitul) de lemn.
Ceapa se curata si se taie cat mai marunt.
Intr-un vas se pun vinetele, ceapa, sare, ulei si se amesteca. Uleiul se incorporeaza treptat in compozitie.
Se amesteca bine pana ce compozitia devine o pasta omogena.
Ca si cantitati: pentru 3-4 vinete medii, eu pun o ceapa, sare dupa gust si cam 3/4 cana ulei. Am observat ca pe masura ce pui ulei, vinetele se mai deschid la culoare si le taie din aciditate (binenteles ca ulei puneti si in functie de cat de gras mancati)
Pentru un plus de gust, la sfarsit se poate adauga putina maioneza.
Pofta buna!
Abonați-vă la:
Postări (Atom)