Aveti nevoie de vinete, ceapa, ulei, sare.
Daca vinetele sunt congelate treaba este simpla: se decongeleaza si se lasa sa se scurga. Daca sunt proaspete trebuiesc coapte, curatate, lasate la scurs apoi tocate. Vinetele pot fi coapte direct pe foc/ flacara, pe tabla de copt, in tava la cuptar sau afara pe gratar. Am observat ca vinetele coapte pe gratar sau direct pe flacara ies mai albe. Eu obisnuiesc sa le fac direct pe foc dar pun mai intai folie de aluminiu pe aragaz ca sa fie mai usor de sters dupa aceea. De asemenea, stiu ca vinetele se toaca cu tocatorul (cutitul) de lemn.
Ceapa se curata si se taie cat mai marunt.
Intr-un vas se pun vinetele, ceapa, sare, ulei si se amesteca. Uleiul se incorporeaza treptat in compozitie.
Se amesteca bine pana ce compozitia devine o pasta omogena.
Ca si cantitati: pentru 3-4 vinete medii, eu pun o ceapa, sare dupa gust si cam 3/4 cana ulei. Am observat ca pe masura ce pui ulei, vinetele se mai deschid la culoare si le taie din aciditate (binenteles ca ulei puneti si in functie de cat de gras mancati)
Pentru un plus de gust, la sfarsit se poate adauga putina maioneza.
Pofta buna!
Am creat acest blog, la indrumarea voastra, pentru a strange la un loc perlele fiicei mele. M-am gandit totodata sa adaug si retelele pe care le-am incercat personal si mai nou, pentru ca m-am apucat si de crosetat, adaug si creatiile mele: martisoare, brose, esarfe dar si altele. Sper sa va faca placere sa rasfoiti acest blog si sa va fie util.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu