Imi era o pofta teribila de tuslama, iar pentru ca sotul meu nu mancase niciodata, am dat fuga la cumparaturi. Am cumparat o punga de burta prefiarta, feliata (se poate face si cu burta.. sa-i spun normala.. dar dureaza mult curatatul, fiertul..)
Am pus burta intr-un vas la fiert, alaturi de un morcov taiat, o ceapa taiata in doua, pastarnac tocat, telina (radacina) tocata, 3 catei de usturoi, o foaie de dafin si sare.
Cat a fiert burta, separat, in vasul in care urma sa pregatescu tuslamaua, am prisat cativa catei de usturoi cu sare, apoi am adaugat putin ulei si otet.
Cand burta a fost gata, am scos-o din vasul in care a fiert, am lasat-o putin la racit (ca sa o pot manevra) apoi am taiat-o fasi mai mici (unele fasi erau exagerat de lungi) si am pus-o in castronul in care era amestecul de usturoi pisat cu otet si ulei.
Peste acest amestec am pus smantana. Daca este prea gros, se poate adauga putina zeama in care a fiert burta sau, daca ati apucat sa o aruncati, se poate pune si apa. Binenteles, smantana poate fi inlocuita cu iaurt.
Cand fierbeti burta, nu este o tragedie daca nu aveti toate legumele, sau daca preferati sa nu puneti dafin, sau preferati sa adaugati ceva ce nu am pus eu... esential este sa aiba un gust cat mai bun.
P.S.: Cand eram mica, parintii mei obisnuiau sa-mi faca tuslama atunci cand faceau ciorba de burta. Cand ciorba de burta era aproape gata, inainte de a pune smantana, opreau putina burta separat si-mi faceau mie tuslama.
Pofta buna!
Am creat acest blog, la indrumarea voastra, pentru a strange la un loc perlele fiicei mele. M-am gandit totodata sa adaug si retelele pe care le-am incercat personal si mai nou, pentru ca m-am apucat si de crosetat, adaug si creatiile mele: martisoare, brose, esarfe dar si altele. Sper sa va faca placere sa rasfoiti acest blog si sa va fie util.