Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu Parfumul Vietii!: Placinta cu iaurt

Placinta cu iaurt

Vroiam sa fac ceva dulce, rapid si usor si cum mi-am amintit de placinta cu iaurt pe care o mancam in copilarie, m-am hotarat sa o fac.
Ca si ingrediente am folosit:
- 1 kg iaurt
- 6-8 oua
- o cana mare zahar (se poate pune si mai butin in functie de gustul fiecaruia)
- 3 linguri cu gris
- 2 plicuri zahar vanilat
- esenta de vanilie/rom sau orice esenta preferati
- 1 praf de sare
- stafide (optional)
- coaja rasa de lamaie/portocala (optional)
- un pachet foi de placinta (daca nu vreti sa faceti singuri foile)
- ulei sau unt topit pentru ungerea foilor de placinta

Intr-un vas am pus praful de sare, zaharul, zaharul vanilat si ouale.
Acest amestec l-am mixat bine cu mixerul (am incercat cu telul dar e greut si prea mult de munca) pana ce s-a topit zaharul (sau pana am considerat eu ca s-a topit).
Am scurs zerul ce era deasupra iaurtului apoi am pus grisul in iaurt si am amestecat pana a devenit omogen, apoi am pus iaurtul peste spuma de ou. De asemenea am pus si esenta de vanilie si coaja rasa de portocala.
Am amestecat compozitia apoi am luat tava, am pus foaie de copt apoi am asezat foile de placinta una cate una in tava ungande-le bine cu ulei pe fiecare in parte. Am pus compozitia in tava apoi am pus iar foi una cate una ungandu-le pe fiecare in parte cu ulei, iar la sfarsit am intepat cu o furculita, placinta in mai multe locuri si am bagat-o in cuptorul incins. Cred ca am tinut-o 30-45 minute la cuptor (nu mai stiu exact cat pentru ca, din clipa in care a inceput sa se simta mirosul de placinta, fiica mea m-a batut continuu la cap ca miroase prea bine si nu mai rezista si vrea sa manance, asa ca am verificat placinta cred ca la fiecare 2-3 minute numai sa scap de gura ei :D ).
Cand insfarsit a fost gata am scos-o din cuptor si era umflata (se pare ca placinta de iaurt intotdeauna se umfla).
Am acoperit-o cu un prosop, am lasat-o sa se raceasca (apoi s-a desumflat).

Nu am apucat sa fac poza si cu o sectiune a placintei pentru ca "ulii" mei, sot si fiica, au devorat-o inainte de a se raci complet si au sustinut la unison ca trebuie sa o repet foarte curand.

Este cu adevarat foarte gustoasa, iar pregatirea compozitiei nu dureaza mai mult de 10 minute. (de s-ar si coace atat de repede ar fi desertui ideal, dar chiar si asa merita facut).

Pofta buna!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu