Am cumparat cativa ardei grasi (ideal ar fi sa fie cat mai carnosi si mai drepti pentru a se coace si curata mai usor). Am pus o tabla pe foc (poate fi si o tava, o tigaie sau ce aveti la indemana), am asteptat sa se incinga apoi am pus ardeii, la foc mediu, si i-am lasat sa se coaca.
Dupa ce s-au copt pe toate partile, i-am luat de pe foc si i-am pus intr-un vas (castron), am pus sare pe ei si i-am acoperit lasandu-i sa se raceasca. Poate fi folosita sare mare sau fina, nu are importanta. Ii face sa transpire si sa se curete mai usor.
Dupa ce s-au racit, i-am curatat de coaja apoi i-am curatat de pe cotor si i-am facut fasii. Pot fi lasati si asa intregi pe cotor.
Ardeii curatati i-am pus intr-un vas in care am pus apa cat sa-i acopere, apoi sare si otet dupa gust. Unele persoane mai pun si usturoi pisat. Este gustos si asa dar deja aveam dovlecei panne cu mujdei.
Acestia pot fi mancati ca salata (garnitura) dar pot fi mancatisi simpli. Eu am mancat si la omleta si la salata de vinete.
Pofta buna!
Am creat acest blog, la indrumarea voastra, pentru a strange la un loc perlele fiicei mele. M-am gandit totodata sa adaug si retelele pe care le-am incercat personal si mai nou, pentru ca m-am apucat si de crosetat, adaug si creatiile mele: martisoare, brose, esarfe dar si altele. Sper sa va faca placere sa rasfoiti acest blog si sa va fie util.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu