2 oua
2 linguri zahar
2 linguri faina
2 linguri ulei
2 linguri cacao
1 lingurita praf copt
Se bat ouale cu zaharul pana ce compozitia devine cremoasa, apoi incorporam uleiul treptat. Adaugam faina, cacao si praful de copt si omogenizam compozitia. Tapetam tava pentru tort sau punem hartie de copt, adaugam compozitia apoi o coacem la foc potrivit.
Cand platul este gata, il punem pe un platou si montam in jurul lui peretii detasabili de la tava de tort.
Pentru crema de ciocolata amaruie:
200 gr ciocolata amaruie
100 ml frisca lichida
100 ml frisca batuta
1 plic gelatina
Pentru crema de ciocolata cu lapte:
200 gr ciocolata cu lapte
100 ml frisca lichida
100 ml frisca batuta
2 plicuri gelatina
Pentru crema de ciocolata alba:
200 gr ciocolata alba
100 ml frisca lichida
200 ml frisca batuta
2 plicuri gelatina
200 gr ciocolata amaruie
100 ml frisca lichida
100 ml frisca batuta
1 plic gelatina
Pentru crema de ciocolata cu lapte:
200 gr ciocolata cu lapte
100 ml frisca lichida
100 ml frisca batuta
2 plicuri gelatina
Pentru crema de ciocolata alba:
200 gr ciocolata alba
100 ml frisca lichida
200 ml frisca batuta
2 plicuri gelatina
Cremele se prepara in acelasi mod toate, si anume: frisca lichida o clocotim, o dam deoparte de pe foc si adaugam ciocolata maruntita. dupa ce omogenizam lasam sa se raceasca. Hidratam gelatina cu apa (cam 10 minute) apoi o bagam la microunde 30-40 secunde. Apoi o adaugam la compozitia de crema si omogenizam. Crema rezultata o amestecam cu frisca batuta. Omogenizam bine apoi o punem peste blat si o dam la rece pana se intareste putin. Dupa ce s-a intarit, preparam urmatoarea crema pe care o vom pune peste aceasta si o vom da la rece pana se intareste putin, apoi procedam la fel cu al 3-lea tip de crema.
Pentru a taia feli frumoase de tort, treceti cutitul printr-un jet de apa fierbinte.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu