Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu Parfumul Vietii!: Supa de rosii cu galuste

Supa de rosii cu galuste

Ingrediente:
- suc de rosii 750 ml sau 1 l
- 1 morcov mare
- un cartof
- o ceapa
- telina, pastarnac
- ardei gras
- leustean, frunze de telina
- sare, ulei
Daca nu aveti toate ingredientele nu este nici o problema, mariti cantitatea celorlalte ingrediente.

Legumele se curata, spala si se toaca marunt (morcovul imi place sa il dau prin razatoare).
Se pune oala pe foc umpluta 3/4 cu apa si se adauga legumele la fiert cu putina sare. Din cand in cand se ia spuma (daca este cazul)

Dupa ce legumele au fiert se adauga sucul de rosii/ rosii taiate din cutie/ rosii proaspete decojite si taiate marunt sau date prin masina de facut suc de rosii. Se adauga putin ulei si alte condimente (eu am pus putin busuioc. Nu folosesc secretul gustului sau knorr , nimic de genul asta). Tot acum am pus frunzele de telina si leusteanul si am mai condimentat cu putina sare.
In acest moment ne apucam de galuste. Avem nevoie de 2 oua, gris si sare.
Se pun ouale intr-un vas, se adauga sare (sunt persoane care spun ca sare pusa in galuste le intareste. Eu pun si nu se intaresc, ies pufoase si mai gustoase)
Se bat bine
si se adauga grisul treptat amestecand continuu sa nu faca cocoloase.
Compozitia trebuie sa aiba consistenta un pic mai groasa decat smantana.
Se ia o lingurita, se baga in ciorba fierbinte sa se ude (ajuta la desprinderea compozitiei de pe lingurita), se ia compozitie si se pune deasupra ciorbei, se lasa sa alunece usor de pe lingurita. Se uda iar lingurita cu ciorba fierbinte si se repeta procedeul pana ce terminam compozitia.
Daca vreti, in loc de galuste puteti pune orez.
Se mai lasa la fiert cca. 10 minute, apoi se mai drege gustul daca este nevoie. Sunt persoane care la aceasta supa adauga si o lingura de zahar daca sucul de rosii este mai acid. Noi nu punem zahar, dar mancam supa cu vinete pe paine.
Pofta buna!







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu